menu

Webshop login

Leer ons kennen – Cees Jan Roos

Datum
07/09/2021


Categorieën
Leer ons kennen

Het begon allemaal een aantal jaar geleden op Sint Maarten, waar zijn avontuur bij WBE begon.

Nu, bijna 10 jaar later, is hij nog steeds aan het werk bij WBE, maar dan gewoon op kantoor in Nederland. We spraken met Cees Jan, die als financieel directeur altijd op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen WBE.

Lees alles over zijn werkzaamheden, zijn begin bij WBE en meer in het interview.

 

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.)
Ik ben Cees Jan Roos, geboren op 28 oktober 1966 in Gouda, dus ik word dit jaar 55. Ik ben getrouwd met Lonneke Cramer en we hebben 3 kinderen: Karel, Wessel en Emma en met z’n 5-en wonen we in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Wat zijn jouw hobby’s (naast het harde werken bij WBE)?
Qua hobby’s is er sinds het Corona tijdperk wel wat veranderd. Voor die tijd was ik 2x per week te vinden in de sportschool, maar nu probeer ik minimaal 2x per week op de racefiets te zitten. Verder vind ik het leuk en vooral gezellig om in het weekend ergens op het voetbalveld langs de lijn te staan bij Rijnsburgse Boys of één van de andere amateurclubs waar wij als sponsor aan verbonden zijn. Ook hou ik/houden we van reizen, maar dat staat nu al ruim 1 ½ jaar op een laag pitje.

Welke opleiding heb je gedaan?
Na mijn VWO heb ik HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie behaald en heb ik via mijn werk diverse interne en externe opleidingen op het gebied van organisatie, belastingen, overnames en waarderingen gedaan.

Wat deed je voor je bij WBE ging werken?
Na het behalen van mijn middelbare school diploma ben ik naast 1 dag in de week studeren bij KPMG in Rotterdam gaan werken; na bijna 10 jaar ben ik als kantoorleider aangenomen bij het toenmalige Stolk & Partners (nu DRV) in De Lier; hier ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met WBE waar ik betrokken was bij de controle van de jaarrekening en de privézaken van Jaap en Ineke. Na 2 jaar in het Westland kreeg ik de mogelijkheid om naar Sint Maarten te gaan om bij KPMG een ‘nieuw’ kantoor op te bouwen. Na 6 jaar bij KPMG diverse klussen in het hele Caribische gebied gedaan te hebben was het tijd voor een volgende stap en ben ik in 2003 samen met een oud KPMG directeur Hassink & Roos gestart. In 2004 werd ik door Mark Stolk gebeld dat Peter Baak ‘in de buurt’ was voor het opzetten van een bedrijf in de regio. Nu was Curaçao nog wel 1 ½ uur vliegen van Sint Maarten maar uiteindelijk heb ik Peter & Philip ontmoet en is uiteindelijk WBE International opgericht; niet op Curaçao maar op Sint Maarten. Als (parttime) directeur wilde ik graag meer weten over de handel en zo ben ik vanaf 2009 af en toe mee gegaan op de reizen langs leveranciers in Centraal Amerika en later de Verenigde Staten. Tijdens het verblijf rond het huwelijk van Jacqueline & Peter op Sint Maarten in 2011 ben ik gevraagd om de WBE-groep te komen versterken als financieel directeur, hetgeen uiteindelijk geleid heeft tot het afsluiten van ons buitenlandse avontuur en een verhuizing naar Nederland eind juni 2012.

Op welke afdeling werk je bij WBE?
Op de financiële afdeling als directeur.

Bij welk Filiaal werk je?
Vanaf die datum is mijn standplaats Honselersdijk, maar ben ik regelmatig op de diverse locaties van de verschillende (dochter)bedrijven te vinden.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?
Ik begin meestal rond 7-7.30 uur op kantoor, afhankelijk van de locatie. Over het algemeen werk ik tot 16-16.30 uur in de middag. In de avond heb ik nog wel eens (telefonisch) overleg met Ana/Mafer van WBE International in Guatemala of met andere leveranciers in Centraal Amerika of de Verenigde Staten. Gedurende de dag ben ik met name met financiële zaken bezig, maar daarnaast ook diverse zaken op gebied van HR, automatisering, faciliteiten, organisatie, certificering etc.

Wat vind je het leukste aan jouw baan?
Het leukste van mijn baan is toch de diversiteit, ondanks dat er veel zaken elke dag, week of maand terug komen spelen er toch altijd weer nieuwe zaken en is de sierteeltsector en alles wat er direct of indirect mee te maken heeft continue in beweging.

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan?
Er is niet echt iets wat ik niet leuk vind, maar ik vind het lastig dat we soms met partijen te maken hebben die puur voor de laagste prijs gaan en voorbijgaan aan kwaliteit; WBE staat wat mij betreft voor kwalitatief goed product en betrouwbare service en daar hangt nu eenmaal een prijskaartje aan.

Wat is jouw favoriete product? Waarom?
Ik vind de diversiteit aan producten die we onze klanten bieden geweldig; of het nu de vaste hardlopers als salal, ledervaren of aralia zijn of de seizoensproducten. Als ik dan toch een favoriet moet kiezen ga ik voor de diverse eucalyptus producten uit Noord Italië en Zuid Frankrijk.

Heb je nog ambities binnen WBE?   
Ambities is een ruim begrip – ik vind het belangrijk dat we als directie een duurzame en houdbare WBE organisatie behouden, voor nu en voor over 5-10 jaar. En uiteraard hoop ik daar nog zo lang mogelijk deel van uit te mogen maken.