menu

Webshop login

Leer ons kennen – Ron van de Vijver

Datum
26/04/2022


Categorieën
Leer ons kennen

Hoor je vrolijke tonen in het kantoor? Dan weet je dat collega Ron van de Vijver is gearriveerd. Van Jazz tot opbeurende spinningles muziek, Ron kent het allemaal.

Wanneer je deze collega hoort bellen is het elke keer weer een verrassing in welke taal hij spreekt, van Spaans tot Frans of Engels, Ron heeft een talenknobbel! 

Benieuwd naar het hele verhaal van Ron? Lees dan zijn hele interview en leer meer over zijn hobby’s, werkervaring en ambities. 

 

Interview-Ron

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.) 

Mijn naam is Ron van de Vijver, 60 jaar jong. Ik kom uit ’s ‘S-hertogenbosch, maar woon al sinds 1984 in Hoofddorp, onder de rook van Schiphol.  

Sinds 10 jaar leef ik gelukkig samen met Monique. Uit een eerder huwelijk heb ik twee zonen, Jasper en Maarten. Monique heeft eveneens 2 kinderen: 

Mike en Demi. Kortom; een samengesteld gezin met 4 volwassen kinderen die inmiddels allen op zichzelf wonen. 

  

Wat zijn jouw hobby’s (naast het harde werken bij WBE)?  

Reizen, recreatief fietsen, ligfietsen, wandelen, Spinninglessen geven bij diverse sportcentra in Hoofddorp, zingen en Lezen. 

 

Welke opleiding heb je gedaan? 

Na het Atheneum (Den Bosch) heb ik de H.E.A.O. (Commerciële Economie) in Eindhoven afgerond. 

 

Wat deed je voor je bij WBE ging werken? 

Na het afronden van mijn opleiding en vervullen van de dienstplicht ben ik gaan werken. 

Op één jaar na, ben ik altijd werkzaam geweest in een commerciële functie (m.n. verkoop) in de sierteeltsector, met name in Aalsmeer (Florimex, E-team Import, Verdnatura Holland). Daarnaast heb ik van 1990 tot 1995 voor de firma Movrie een verkoopkantoor gerund in Barcelona. Gedurende die tijd heb ik veel van de Spaanse cultuur en taal geleerd.  

 

Op welke afdeling werk je bij WBE? 

Verkoop Export

 

Bij welk Filiaal werk je?   

Westland

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?  

Als gevolg van de Coronacrisis en de daaropvolgende veranderende manier van werken 

ziet mijn dag er – nog – als volgt uit:  van 6.00 – ± 8.00 uur Vanuit huis. Daarna naar het Westland, waar ik over het algemeen de deur van de verkoopafdeling sluit (ik doe “de wacht”). De dagelijkse werkzaamheden liggen voor de hand: contact onderhouden met de diverse klanten per telefoon, via Skype, whatsapp en email. Het behandelen en invoeren van orders. Daar komt soms een stukje logistiek bij kijken. Het versturen van aanbiedingen en de klanten informeren over de beschikbaarheid van product vormt ook een onderdeel van de werkzaamheden. Daarnaast zijn er diverse administratieve zaken te doen en worden we geacht om ervoor te zorgen dat de betalingen op tijd binnenkomen. 

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan? 

Het contact met de collega’s. Het feit dat je samen een gemeenschappelijk doel hebt en er samen aan werkt om dat te bereiken. De afwisseling, de diversiteit aan contacten in allerlei landen, de talenkennis die je daarbij kunt / moet gebruiken, het feit dat de handel nooit in evenwicht is en de seizoensinvloeden aan zowel het aanbod – als de vraagzijde maken dat geen enkele week hetzelfde is. 

 

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan?

Af en toe de reisafstand / – tijd en het informaticasysteem (Florisoft). Niets ten nadele van het programma zelf, maar meer de manier waarop wij er mee om – moeten – gaan om de dagelijkse gang van zaken systeemtechnisch goed te laten verlopen. 

Dat heeft ook niet mijn eerste interesse, waardoor ik er wellicht minder goed mee om kan gaan dan sommige collega’s

 

Wat is jouw favoriete product? Waarom? 

Roebelinii, vanwege het uiterlijk, de sierwaarde en het feit dat het – over het algemeen – in grote hoeveelheden verhandeld wordt.  

 

Heb je nog ambities binnen WBE?

Mijn kennis en ervaring overbrengen op jonge starters in de verkoop bij WBE en WBE vertegenwoordigen op reizen/ beurzen/ klantbezoek.