menu

Webshop login

Phoenix; het verhaal achter het palmblad

Datum
02/03/2023


Categorieën
Nieuws

Zie je het al voor je? Een wit strand, met palmbomen. Een zacht briesje waardoor het palmblad zachtjes op en neer waait, de warme zon in je gezicht. 

Je waant je helemaal op een tropisch eiland en dankzij Phoenix Roebelenii hoef je er niet eens je huis voor uit! Het palmblad brengt een tropisch sfeertje met zich mee.

 

Stevig maar buigzaam

Phoenix Roebelenii is te herkennen aan het glimmende brede blad dat uitloopt in een punt. Het groen wordt in veel bloemarrangementen verwerkt. Phoenix Roebelenii is een stevige palm maar is wel buigzaam. Dit zorgt ervoor dat het een prettig product is om mee te werken.

Phoenix Roebelenii staat ook wel bekend als dwergdadelpalm. Zoals de naam al doet vermoeden, is de dwergdadelpalm het kleine broertje van de palmenfamilie. Waar andere palmen ontzettend hoog worden, wordt deze niet hoger dan een kleine 3 meter. Maar juist door dit formaat is de plant ontzettend populair ook als huiskamerplant. De palm heeft een lange smalle stam met in de top het mooie blad.

 

Behind the scenes

Oorspronkelijk komt Phoenix Roebelenii uit Azië. Maar wij importeren het blad elke week uit Costa Rica.De palmen groeien op grote velden naast elkaar. Wanneer het blad met de hand geknipt is, wordt het schoongemaakt en gesorteerd op lengte. We bieden het blad van 60cm tot 120cm aan in onze webshop. 

We bieden ook Phoenix Roebelenii aan met Global Gap certificaat in onze webshop. 

Wist je dat er in het wild dadels aan de phoenix palm groeien? Deze dadels zijn alleen niet eetbaar!  

 

 

Retail

Wist je dat Phoenix Roebelenii ook voor de Retail een aantrekkelijk product is?

Niet alleen omdat we Phoenix met Global Gap certificaat aanbieden, maar ook door de verschillende lengtes en grote hoeveelheden. De prijs/kwaliteit verhouding is zodanig goed dat het een zeer veel gebruikt product is.

WBE biedt een heel assortiment aan van producten ideaal voor de retail. Benieuwd hiernaar? Neem dan contact met onze collega’s Michael (Michael@wbe.nl) of Karst (karst@wbe.nl). 

Karst van Gestel, retailverkoper zegt: De lengtes 50 en 60 centimeter zijn door de beschikbaarheid in masterboxen waar 1000 tot 1200 tak in gaan duurzaam, en dragen bij aan een optimaal productieproces voor grootschalige retail. Daarbij komt dat je qua prijs/kwaliteit verhouding niet veel betere producten tegen komt als roebelenii en mede hierom is roebelenii een zeer gewild product in de retailwereld.

 

Aan de slag! 

Zoals we al zeiden, het phoenix blad is een stevige palm, maar wel buigzaam. Dit zorgt ervoor dat de mooiste arrangementen en boeketten gemaakt kunnen worden. Hoe je het Phoenix ook gebruikt, het blad zorgt altijd voor dat tropische tintje!