menu

Webshop login

Start het jaar met bloesem: Chaenomeles

Datum
09/01/2024


Categorieën
Nieuws

Start het jaar met bloesem: Chaenomeles

Het is weer de tijd van het jaar voor vrolijke bloesemtakken. Zo ook de populaire Chaenomeles takken. De takken zijn weer beschikbaar in onze webshop. 

Chaenomeles-takken zijn een ware schat voor bloemisten. Deze veelzijdige takken, afkomstig van de Chaenomeles-struik, ook wel bekend als Japanse Dwergkwee, voegen niet alleen een uniek element toe aan arrangementen, maar bieden ook diverse mogelijkheden voor creativiteit. 

Laten we duiken in de wereld van Chaenomeles-takken en ontdekken waarom ze een must-have zijn voor elke bloemist.

 

Behind the scenes

Chaenomeles is een struik die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. Maar wij importeren de takken wekelijks uit Duitsland. 

De takken van deze sierheester staan bekend om hun prachtige bloesems en opvallende bladstructuur. Wat Chaenomeles-takken zo aantrekkelijk maakt, is hun groeipatroon. Ze gedijen goed in verschillende bodemsoorten en kunnen zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. 

Een extra voordeel is dat de Chaenomeles een naaktbloeier is, dit wil zeggen dat de bloesem al bloeit voordat er blad aan het takken te vinden is. Dit zorgt ervoor dat de bloesem extra goed opvalt! 

De leverancier in Duitsland knipt de takken wanneer de meeste bloesem nog dicht is, dit geeft de takken de kans op prachtig te bloeien bij jouw klanten. De takken worden gesorteerd op lengte, klaar om onze kant op te komen. We ontvingen een aantal foto’s van onze leverancier die we graag met je delen. 

Chaenomeles-struiken hebben verschillende soorten met elk hun eigen kenmerken. Enkele populaire soorten zijn de Chaenomeles japonica en Chaenomeles speciosa. Wij bieden in onze webshop alleen de Chaenomeles Japonica aan. Deze soort staat bekend om zijn vroege bloei en felgekleurde bloemen. We bieden de bloesemtakken in twee kleuren aan. De bekende roze variant, maar ook een prachtig witte soort.

 

 

Ga aan de slag!

Op zichzelf in een vaas, verwerkt in een groot boeket of in een arrangement: de Chaenomelestakken zijn altijd een goed idee om mee aan de slag te gaan. 

Experimenteer met de verschillende Chaenomeles-kleuren en ontdek de eindeloze mogelijkheden die deze bijzondere takken bieden voor het creëren van adembenemende bloemstukken.