menu

Webshop login

De basis voor deze kerst – Nobilis

Datum
14/11/2023


Categorieën
Nieuws

De basis voor deze kerst – Nobilis

De tijd van het jaar is weer aangebroken! De geur van kerstgroen komt je tegemoet wanneer je richting WBE komt. Waar je ook kijkt, je ziet de mooiste kerstproducten langskomen. Zo ook het mooie Nobilis, in verschillende soorten met maten. Benieuwd naar het verhaal achter het kerstgroen? Lees dan meer in onze nieuwste blog. 

Nobilis

Een van de meest populaire kerstgroensoorten is Nobilis. Het dennengroen wordt gebruikt voor onder andere kerstarrangementen, kransen, boeketten en andere decoraties. Nobilis is te herkennen aan de zachte, blauwgroene naalden die een heerlijke geur hebben. 

Naast het feit dat we de Nobilis aanbieden als losse takken, wordt het groen ook vaak gebruikt in kransen en handgemaakte bomen. Je vindt alle variaties met het Nobilis in onze webshop.  

 

 

Behind the scenes

Wij importeren het Nobilis, deze tijd van het jaar wekelijks, uit Denemarken. Met de leverancier hier hebben we al jarenlang een goede relatie. In Denemarken groeien de kerst takken hoog aan de bomen. De bomen kunnen tot wel 30/35 jaar oud en 25 meter hoog worden. Deze bomen maken deel uit van een breder programma en gaan uiteindelijk de houtindustrie in.

Een deel Nobilis wordt ook van lagere bomen geknipt. Dit groen is over het algemeen wat zachter dan de takken dat hoog worden geknipt wordt.

Onze leverancier gaat de bomen in met een hoogwerker. De uitzichten vanaf deze hoogwerker zijn geweldig!  Hij knipt de takken op verschillende lengtes. De takken worden gesorteerd en vervolgens verpakt in bundels van 5 kg. De bundels worden dan op pallets verpakt, klaar om onze kant op te komen.

Gelukkig voor ons, gaat collega Gerard jaarlijks langs bij de leverancier in Denemarken. Dit zorgt ervoor dat wij een aantal geweldige foto’s van het proces achter de schermen bij het Nobilis kunnen delen. 

 

 

Wil jij jouw klanten ook het mooie kerstgroen aanbieden? Koop dan vandaag nog het Nobilis in onze webshop. Nog geen inlog voor onze webshop? Vraag deze vandaag dan nog aan.