menu

Webshop login

Ondergedompeld in zonnige velden vol Eucalyptus

Datum
16/10/2023


Categorieën
Nieuws

Ondergedompeld in zonnige velden vol Eucalyptus.

 

Een warm zonnetje, hobbelige wegen en uitgestrekte velden vol zachtgrijs eucalyptus. 

Als we het beschrijven, klinkt het bijna als een sprookje, maar dit is de realiteit in Portugal, waar onze collega’s Karst, Ron, Gerben en Vera een bezoek brachten aan een aantal leveranciers.  

 

Door de jaren heen

Samenwerken is de basis binnen WBE, niet alleen met collega’s of klanten, maar ook met leveranciers.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat we langdurig samenwerken met sommige van onze leveranciers. Daarom werd het hoog tijd om onze leveranciers in Portugal weer eens te bezoeken.

 

Op bezoek bij

Op de weg naar deze leverancier toe konden we al genieten van prachtige uitzichten. Want waar wij de producten vooral op fust zien, groeien daar sommige soorten gewoon langs de kant van de weg, bijzonder om te zien! 

Buijnink Internacional is een van onze vertrouwde leveranciers, waarmee WBE al geruime tijd samenwerkt. We werden verwelkomd door de eigenaar, Leon, en zijn kinderen, Elisa en Daan, die beide een belangrijke rol spelen in het bedrijf. Onze collega’s kregen een rondleiding door het bedrijf en een deel van de velden. Buijnink heeft honderden hectares met verschillende soorten Eucalyptus en Leucadendron, een prachtig gezicht. 

 

 

Bij Buijnink staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo gebruiken ze geen bestrijdingsmiddelen, zijn Global Gap en MPS A+ gecertificeerd en hebben weinig afval.

Het Eucalyptus wordt met de hand schoongemaakt en gesorteerd. Hoewel dit veel afval oplevert, heeft Buijnink hier ook een oplossing voor: het “afval” van de Eucalyptus wordt verwerkt tot olie en de overblijfselen, nadat de olie eruit is gehaald, worden weer gebruikt als compost. Op deze manier houden ze nauwelijks afval over.

 

Eenmaal in het veld konden onze collega’s genieten van prachtige uitzichten: velden met Leucadendron en Eucalyptus zover het oog reikte, bijna te indrukwekkend om vast te leggen op beeld. Toch hebben onze collega’s een poging gewaagd.

 

Na het bezoek aan leverancier Buijnink Internacional bezochten onze collega’s nog een aantal andere leveranciers. Hoewel deze bedrijven vaak kleiner waren, maakten ze zeker niet minder indruk. Ze zagen hoe Eucalyptus Potlood eigenlijk aan dezelfde plant groeit als Eucalyptus Lancet. Ze leerden meer over de droogte in Portugal en deden nieuwe inzichten op over de groei van Cinerea. Ze bekeken ook producten als Baby Blue, Pittosporum, Arbutus en Parvifolia.

Alle producten worden met de hand geknipt van de planten en naar een grote hal gebracht. Hier worden de verschillende soorten schoongemaakt en gesorteerd. Dit wordt allemaal met de hand gedaan. Vervolgens wordt het Eucalyptus klaargezet om onze kant op te komen.  

 

Bij elke leverancier werden onze collega’s hartelijk ontvangen en kregen ze een kijkje in alle details van de bedrijven. We delen deze foto’s graag met jou! Al met al was het een indrukwekkende reis waarbij zowel met nieuwe als bekende leveranciers is bijgepraat. We kijken ernaar uit om deze prachtige producten aan te bieden in onze webshop.

Aan de slag! 

Wist je dat bijna alle producten uit Portugal geselecteerd worden per tak en op lengte. Dit maakt deze producten ideaal voor de boeketterieen en retail. 

Benieuwd? Vraag vandaag nog een inlog aan voor onze webshop. Met deze inlog kun jij gemakkelijk en snel alle producten bekijken en kopen.