menu

Webshop login

De tijd van kerstgroen is aangebroken

Datum
11/11/2020


Categorieën
Nieuws

IT’S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS…..

Nobilis, Nordmann, Kiefer, Cypresse, kransen, boompjes en nog veel meer. De komende maanden staan bij de WBE groep in het teken van Kerstgroen.

Deze maand willen we je alvast meer vertellen over een aantal populaire soorten die we veel verkopen in de komende periode.

We ontvingen een aantal foto’s van onze leveranciers die we hieronder graag met je delen. Lees snel verder.

 

NOBILIS

Een van de populairste kerstgroensoorten is Nobilis. Het snijgroen wordt gebruikt voor onder andere kerstarrangementen, kransen, boeketten en andere decoraties. Nobilis is te herkennen aan de zachte, blauwgroene naalden die een heerlijke geur met zich meebrengen.

Wij halen het Nobilis bij onze leverancier uit Denemarken. Hier groeien de groene takken hoog aan de bomen. De bomen kunnen tot wel 30 / 35 jaar oud en wel 25 meter hoog worden. Deze bomen zijn onderdeel van een breder programma en gaan uiteindelijk de houtindustrie in.

Er wordt ook Nobilis van lagere bomen geknipt. Dit groen is over het algemeen wat zachter dan het groen dat hoog geknipt wordt.

Met een hoogwerker gaat onze leverancier de bomen in. Hij knipt de takken op verschillende lengtes. De takken worden gesorteerd en vervolgens verpakt in bundels van 5kg. Daarna worden de bundels op pallets verpakt. Klaar om naar ons toe te komen.

Naast dat we het Nobilis groen als losse takken aanbieden, wordt het groen ook veel verwerkt in kransen en boompjes. Neem een kijkje in onze webshop voor het actuele aanbod.

 

NORDMANN

Een ander populair kerstgroen is Nordmann. Deze takken zijn te herkennen aan de donkergroene, glanzende naalden.

Net als het Nobilis halen we de Nordmann takken onder andere uit Denemarken. Het wordt geknipt van dezelfde bomen als die wij met de kerst in huis halen. Dit komt omdat er al jaren een overschot is aan deze bomen.  De kerstbomen worden vanaf kleins af aan gekweekt door de kwekers.

 

VERSCHILLENDE SOORTEN MOS

Ook de verschillende soorten mos worden steeds populairder richting het einde van het jaar. Dit komt omdat mos een mooie basis voor kerstarrangementen en kransen is.

Platmos is de nummer één van de mossen. Het mos wordt geraapt in de bossen van Denemarken. Deze groene opvuller geeft gemakkelijk een natuurlijk effect aan het arrangement. Platmos is jaarrond verkrijgbaar.

Dankzij onze leverancier Hennings bieden we ons platmos nu ook in duurzame verpakking aan. Anders dan andere plastic verpakkingen is het houten kistje waar het mos in zit Co2 neutraal gemaakt. Het hout wordt van “oude bomen” gehaald. Er wordt in een gebied maar 20% van de bomen gekapt voor deze bakjes. Wanneer de bomen gekapt zijn worden er nieuwe bomen geplant.

Extra leuk is dat we de bakjes, nadat het mos gebruikt is, ook veel als decoratie terug zien.

Bolmos wordt voornamelijk geraapt in Polen en Frankrijk. Het mos was al ontzettend populair tijdens de advent en kerstperiode, maar door de trend van natuurlijke groene moswanden heeft deze mossoort nog meer populariteit gewonnen.

Rendiermos bieden we in ontzettend veel verschillende kleuren aan in onze webshop. We hebben een kleur die past bij iedere trend. In het wild eten rendieren dit mos, vandaar ook de naam.

 

 

MEER KERSTGROEN

Naast de bovengenoemde producten, bieden we nog veel meer producten aan. Soms teveel om op te noemen! In onze webshop vind je het actuele aanbod van al het kerstgroen.  Neem gerust een kijkje. 

Wil jij jouw klanten een overzicht bieden van het verschillende kerstgroen? Download dan hier onze kerstcatalogus. Hierin geven we een overzicht van onze populairste soorten kerstgroen.