menu

Webshop login

Terugblik op afgelopen periode

Datum
23/12/2020


Categorieën
Nieuws
De laatste kerstproducten zijn nu echt verkocht.
Door het Coronavirus, de lockdowns en schaarste bij sommige producten was deze periode anders dan andere jaren.
Deze blog zal anders zijn dan andere blogs. Dit is omdat we in het eerste deel van de blog vooral terugblikken op een aantal kerstproducten. We ontvingen een aantal foto’s van onze leveranciers die we nog graag met je delen, ondanks dat we de producten nu niet meer in huis hebben.
Daarnaast kijken we naar producten die het nieuwe jaar verwelkomen.
Laat je inspireren voor het nieuwe jaar.

VERSCHILLENDE KRANSEN

De eerste foto’s ontvingen we van onze leverancier van de kransen. Deze waren, helaas, binnen no-time uitverkocht. Door veel onderzekerheid op de markt met eventueel aankomende lockdowns, minder bezetting qua personeel voor de productie, geplande transporten die uiteindelijk anders verliepen, kwamen er minder kransen binnen dan verwacht. Toch willen we deze beelden graag met je delen.
De verschillende kransen worden met de hand gebonden. Aan tafels staan werknemers snijgroen als Nobilis en/of Nordmann aan een ring van stro te bevestigen. Wanneer de kransen klaar zijn worden ze gesorteerd per soort en gebundeld per 5 stuks.
Het kransenseizoen start eind oktober, de piek is tijdens de adventsperiode. Het produceren van de kransen stopt vaak halverwege december. Zet het vast in je agenda voor volgend jaar.

GA VOOR KLEUR

Ook zagen we weer ontzettend veel geverfd snijgroen voorbij komen.
In zilver, goud, rood, koper of andere kleuren. Een gekleurd product geeft een feestelijke uitstraling aan een boeket of arrangement.
Het snijgroen wordt een aantal keer in de gewenste kleur gedoopt. Vervolgens hangen de bossen snijgroen te drogen. Via een rails gaan de producten door de droogcabine.
Een kijkje in de box van de ververij zorgde voor mooie foto’s!
Naast verven boden we ook verschillende soorten groen “gesneeuwd” aan. Bij sneeuwen wordt er een witte laag over het groen gespoten. Hierdoor krijgt het groen een winterse uitstraling.
De laatste zilver geverfde producten worden nu verkocht voor feestdag Silvester. Neem een kijkje in onze webshop voor het actuele aanbod.

 

KLAAR VOOR HET NIEUWE JAAR

Terwijl het kerstgroen niet meer verkrijgbaar is in onze webshop. Zien we wel producten voor het nieuwe jaar verschijnen.
De onderstaande producten zijn seizoensproducten. Dat wil zeggen dat ze maar voor een bepaalde tijd verkrijgbaar zijn in onze webshop. Koop ze daarom nu zolang het kan.

HEIDELBEER

Er is weer heidelbeer verkrijgbaar in onze webshop. Heidelbeer is een laat herfstproduct. De takken zijn ongeveer van november tot maart verkrijgbaar, maar dit hangt ontzettend af van de natuur. Dit komt omdat er eerst gewacht moet worden tot alle bladeren van de takken afgevallen zijn. Pas wanneer dit gebeurd is, worden de takken gesnoeid.  Maar zodra er weer blad aan groeit wordt het snoeien gestaakt. Ook tijdens sneeuwval is het groen moeilijk verkrijgbaar.
De takken groeien in het wild in de loofbossen in Duitsland. Na het snoeien worden de takken gesorteerd en vervolgens gebundeld in bossen.

GAGEL

Andere bekende takken die we steeds meer verkopen deze tijd van het jaar zijn Gageltakken, ook wel bekend als Myrica Gale. Ook deze takken komen uit Duitsland. Gagel groeit net als Heidelbeer in het wild. De takken groeien met name op natte en zure grond, bijvoorbeeld bij heidevelden.
De Gageltakken zijn te herkennen aan de goudbruine katjes.
Deze geven een vrolijk effect aan ieder boeket of arrangement. De takken zijn de eerste paar maanden van het jaar verkrijgbaar.
Wil je aan de slag met de verschillende producten? Neem dan een kijkje in onze webshop. Hier wordt altijd de actuele voorraad getoond.