menu

Webshop login

De tijdlijn van WBE

1997

In 1977 begon het allemaal, de start van Westland Bloemen Export. Samen met een aantal van onze oudste werknemers en familieleden hebben wij het begin van WBE op papier kunnen zetten. Op deze manier willen we je meer vertellen over de geschiedenis, de huidige situatie en de groei van WBE. 

Terug in de tijd naar 1977, waar Jaap & Ien Beets begonnen met Westland Bloemen Export om bloemen in te kopen voor een Duitse klant. Vandaar ook de naam Westland Bloemen Export. In het begin was WBE nog niet zo groot als nu. Jaap, Ien, een paar verkopers van A. de Boer en een aantal parttimers waren in dienst. Later kwamen er meer collega’s bij, waaronder huidig collega Gerard Heemskerk.

De eerste groen aankoop van Jaap was Asparagus uit Nederland. Niet veel later kwamen daar Ledervaren uit Florida bij. Andere producten als Chico, Zwaardvaren en Palmetto volgden snel. Deze snijgroen soorten werden in kleine aantallen verkocht, maar dit groeiden met de jaren.  Een aantal jaar later stond in een tijdschrift een artikel met Berengras. Daar werd een container van besteld, die binnen no time uitverkocht was, zo is het balletje verder gaan rollen. In bijna dezelfde tijd is ook het Ledervaren uit Costa Rica op de markt gekomen, wat binnen zeer korte tijd een groot deel van de markt ingenomen heeft. De tijd dat WBE geen bloemen meer verkocht maar alleen nog maar snijgroen was aangebroken!

WBE groeide in de loop van de jaren. Dit zorgde er voor dat er ook nieuwe filialen, collega’s en producten bij kwamen. Om uit te groeien tot het bedrijf wat het nu is.

Vandaag de dag staan Peter Baak en Jacqueline Beets aan het hoofd van WBE. Samen zorgen zij ervoor dat de normen en waarden van Jaap & Ien nog steeds naar voren komen binnen WBE.

Neem een kijkje binnen WBE