menu

Webshop login

Een groot assortiment vanuit Europa

Datum
05/05/2020


Categorieën
Nieuws

Wij importeren groen van over de hele wereld. Zo bespraken we al eerder in een blogbericht de producten uit Centraal Amerika en Australië. Beide continenten ver van huis. Maar we halen ook een groot assortiment producten wat dichter bij huis vandaan, namelijk uit Europa.

 

TWEE GROEPEN

We bieden ontzettend veel producten uit Europa aan. Dit komt omdat er in europa ontzettend veel verschillende klimaten zijn. Dit zorgt voor een groot aanbod producten.

Zo halen we richting de kerstperiode veel groen uit het noorden van Europa. Wat dacht je van het Nobilis uit Denemarken, mossen uit Polen en ga zo maar door.

Deze maand willen we ons meer richten op de producten uit Zuid Europa. Uit landen als Italië, Spanje en Frankrijk halen we veel mooie producten, zeer goed te gebruiken in het trouwseizoen, wat normaal gesproken, nu voor de deur zou staan.

 

EUCALYPTUS

Bij Zuid Europa denken er veel direct aan Eucalyptus. En dat klopt. We bieden veel verschillende soorten Eucalyptus uit Zuid Europa aan. Van de bekende soorten als Cinerea en Baby Blue tot minder bekende soorten. Met bes, zonder bes. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten Eucalyptus verkrijgbaar.

Het groen groeit aan verschillende bomen en struiken. Deze staan op trapsgewijze plateaus. De plukkers worden met een auto boven aan de plateaus gebracht en gaan al plukkend naar beneden. Het groen wordt verzameld in balen die vervolgens in de auto worden geladen. Wanneer het hard regent is het gevaarlijk om Eucalyptus te plukken. Dit is omdat het water als een soort waterval van de plateaus stroomt.

Eucalyptus is een product dat afhankelijk is van het weer. Is het te heet in Zuid-Europa? Dan is er kans dat de bomen verbranden.

 

PISTACHE

Een ander bekend product uit Zuid Europa is Pistache. Het groen is een van onze populairste groenproducten in het assortiment. Dit komt omdat het een lange houdbaarheid heeft en veel volume geeft.

Het pistache groeit als een soort onkruid in het Zuiden van Europa. De struiken groeien in bossen en langs wegen. De plukkers gaan de gebieden in om het groen te plukken, het wordt gesorteerd op lengte en vervolgens naar ons afgestuurd.

Bij ons filiaal in Aalsmeer wordt er een deel van het Pistache ook op water gezet. Dit wordt gedaan om het groen nog langer mooi te houden. Het op water zetten van Pistache is zwaar werk.

 

MAAR ER IS MEER

Maar er zijn nog veel meer producten uit Zuid-Europa die we veel verkopen via onze webshop. Wat dacht je van producten als Pittosporum, Olijf, verschillende kruiden en Ruscus?

Ook veel van de seizoensproducten komen uit Zuid Europa, bijvoorbeeld de mooie mimosatakken. Op de foto’s hieronder is te zien hoe Mimosa er in het wild uit ziet. Prachtig!

 

In onze webshop kun je gemakkelijk en snel alle producten die op dit moment leverbaar zijn zien. Neem eens een kijkje!

Heb  je vragen over de verschillende producten, of wil je klant worden? Neem dan contact met ons op.