menu

Webshop login

een veelzijdig assortiment uit Azië

Datum
10/06/2020


Categorieën
Nieuws

Tropisch, luxe en bijzonder, we hebben het natuurlijk over de verschillende producten uit Azië.  Van bijzondere kleuren, tot bont producten. Het assortiment bevat ontzettend veel verschillende producten. Hierdoor is er voor ieder wat wils!

 

AZIË

Azië is een groot continent. De producten uit Azië komen vooral uit de landen Israël en Sri Lanka. Omdat beide landen een verschillend klimaat hebben, zijn de producten ook niet te vergelijken. Dit maakt het assortiment uit Azië extra veelzijdig.

 

SRI LANKA

Onze producten groeien hier gecultiveerd. Dit wil zeggen: de producten groeien niet in het wild. Onder zwarte netten groeien de verschillende producten, beschermt tegen de zon. De werknemers plukken de producten met de hand. Dit is ook op de foto’s van onze leverancier goed te zien.
Een mooi voorbeeld van een product uit Sri Lanka is Sanderiana. Het exclusieve, tropische groen is de ideale vuller voor ieder arrangement of boeket. Het groen is te herkennen aan de lange spitse groene bladeren aan een lange steel. Het groen is in 7 a 8 verschillende soorten te verkrijgen. De meest gangbare soorten zijn Sanderiana White, Gold en Victory. Hetzelfde product maar dan in verschillende tinten.
Een ander populair product is T-Gras. Wat voor boeket of arrangement u ook wilt maken, romantisch, strak of juist ongerept, siergrassen doen het altijd goed.  T-Gras hebben wij in twee verschillende soorten.  De groene en de bonte variant. Daarnaast is het gras ook verkrijgbaar in verschillende lengtematen.
Maar er zijn meer mooie producten uit Sri Lanka verkrijgbaar. Een aantal voorbeelden zijn Cordyline,  Asia Mix, Raphis en Croton blad. Neem een kijkje in de webshop voor het gehele assortiment. 

 

 

ISRAËL

De andere producten uit het Azië assortiment komen uit Israël. Vanwege het unieke klimaat in Israël wordt er een enorm assortiment verse snijbloemen, kruiden, groenten, fruit en snijgroen verbouwd. Net als in Sri Lanka groeit het groen in Israël gecultiveerd. Het groen wordt dankzij de zwarte netten beschermt tegen de hete zon.
Een voorbeeld van een populair product uit Israël is Ruscus Hypophyllum. Het blad ziet er anders uit dan de Italiaanse Ruscus. Dit komt omdat het Israëlische blad groter is. Het groen is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Van 40cm tot wel 80 cm lang. Ideaal om hoogte toe te voegen aan arrangementen.
Een ander mooi voorbeeld is Pittosporum Ilan. Het is een van de populairste producten uit het Israël assortiment. Pittosporum geeft een vrolijk effect aan ieder boeket of arrangement door het bonte randje op het blad. Pittosporum is helaas niet het hele jaar verkrijgbaar. DIt komt omdat begin april er nieuwe scheuten groeien bovenin de plant. Deze zijn helaas nog niet hard genoeg.
Andere producten uit Israël zijn Aspidistra bont en Cocculus. Bekijk het assortiment hier.