menu

Webshop login

Groen uit het zonnige Florida

Datum
08/07/2020


Categorieën
Nieuws

We importeren groen van over de hele wereld, zo ook een deel uit Florida.

De staat in Amerika heet in het Spaans niet voor niets La Florida, de bloemrijke. Dankzij het subtropische klimaat, met milde winters, kunnen we verschillende mooie producten aanbieden. Wekelijks laten we verschillende producten uit Florida invliegen.

Van het mooie Tree fern tot Lily grass, laat je inspireren met het mooie groen!

 

FAMILIEBANDEN

WBE is meer dan 40 jaar geleden begonnen als kleinschalig familiebedrijf. Tijdens de afgelopen jaren hebben we verschillende hechte banden met toeleveranciers opgebouwd. Zo ook in Florida.

Leveranciers Puckett, Hagstrom en Int. Floral Greens zijn al jarenlang onze vaste leverancier. We vroegen daarom deze leveranciers om meer informatie over hun producten.

 

PUCKETT FERN

Al drie generaties zit leverancier Puckett in het snijgroen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 gemotiveerde werknemers.

Het bedrijf begon jaren geleden met Plumosus. Het varen werd toen nog verpakt in houten kisten, gevuld met ijs om het groen zo koud mogelijk te houden.

Tegenwoordig wordt het groen niet meer verzonden in houten kisten, en biedt Puckett meer dan alleen Plumosus aan.

 

Een mooi voorbeeld van een product van Puckett fern wat wij veel verkopen is Palmetto.

Het stevige palmblad is jaarrond verkrijgbaar in verschillende lengtematen.

Maar we verkopen ook Ledervaren van Puckett. Dit groen is te herkennen aan de bekende roze doos. Het varen van Puckett is erg populair vanwege zijn grote scherm.

HAGSTROM

Ook Hagstrom is een leverancier waar WBE al tijden mee samenwerkt.

Net als WBE is Hagstrom een familiebedrijf. Sommige werknemers zijn zelfs 4e generatie familie!

 

Een mooi voorbeeld van een product van Hagstrom is Tree fern.

Het varen is wereldwijd een veel gebruikt decoratiegroen. Het groen is te herkennen aan de donkere kleur en zorgt voor veel volume in een arrangement of boeket. Het groen wordt verpakt in de herkenbare oranje doos met merknaam Blue Ribbon.

 

 

INT. FLORAL GREENS

Een andere kweker is Int. Floral Greens. Het groen wordt van Int. Floral Greens wordt vaak via Florida geimporteerd.

Een mooi voorbeeld van een product wat wekelijks bij Int. Floral Greens vandaan komt is Galax. Het hartvormige blad is ontzettend populair als basis van een corsage. Maar ook in arrangementen doet het blad het goed.  We bieden het blad aan in regular, extra en super.

Een leuk weetje over Galax is dat het blad de eigenschap heeft om rood te worden tijdens het winterseizoen. Het rode blad wordt geselecteerd en apart aangeboden richting de kerstperiode.

In juni en juli is het blad moeilijker verkrijgbaar. Dit komt omdat het blad nog jong is.

 

 

OVERIGE PRODUCTEN UIT FLORIDA

We ontvangen nog veel meer mooie producten wekelijks uit Florida.

Bijvoorbeeld Aspidistra en Lily grass.

 

Aspidistra is een veel gebruikt snijgroen. Het groen is zeer populair om de breedte en stevigheid van het blad. Ondanks de stevigheid van het blad is het toch goed buigzaam.

Het blad wordt in verschillende lengtes aangeboden en er zijn ook bonte varianten. Bijvoorbeeld Aspidistra Variegated, te herkennen aan de bonte strepen op het blad.

 

Lily grass is ook een veel gebruikt decoratiegroen. Het is een geliefd product dat de afgelopen jaren wereldwijd steeds populairder is geworden. Door de verschillende lengtes geeft Lily grass een speels effect aan ieder stuk. Het gras is zeer decoratief te verwerken onder andere door middel van vlechten.

 

Ben jij geinspireerd geraakt door alle producten uit Florida? Koop deze dan gemakkelijk in onze webshop.

Heb je vragen over andere producten?