menu

Webshop login

Exoten & Exclusief groen

Datum
12/08/2020


Categorieën
Nieuws

Van tropische, roze ananassen tot bijzonder groen blad. Ons Exotenassortiment is zeker interessant om een kijkje in te nemen!

Naast het “normale” groen wat je van ons gewend bent, bieden we ook verschillende exoten aan in onze webshop. Deze producten zijn stuk voor stuk echte eyecatchers.

Producten als Heliconia’s, Protea’s en Dendrobium laten we wekelijks invliegen.

Daarnaast valt onder de “exoten- groep” ook het exclusieve groen, dat voornamelijk per steel wordt aangeboden zoals Kaapsgroen, Convallaria Majalis en Philodendron.

In deze blog stellen we je graag voor aan een van onze vaste leveranciers en vertellen we je meer over de achtergrond van de producten.

 

THE FLOWER COMPANY

 

The Flower Company is onze leverancier in Zuid Afrika. Ze zijn specialisten in de export van Kaapsgroen, Protea’s en Nutans.

Kaapsgroen is een verzamelnaam voor diverse Zuid Afrikaanse groenproducten. Deze producten groeien in een regio vlakbij het zuidelijke punt van Zuid Afrika. Deze regio bevat onder andere de beroemde Tafelberg en Kaap de Goede Hoop.  Vandaar de naam: Kaapsgroen.

Wanneer het bij ons winter is, is het in Afrika hoogzomer. Men heeft eind december 3 weken zomervakantie. Dit zorgt ervoor dat er 3 weken lang geen afrikaans groen onze richting op komt.

Ook de Protea’s en Nutans groeien in deze regio.. De bijzondere Protea is de nationale bloem van Zuid Afrika. Wist je dat de bloem plaatselijk ook wel Suikerbossie genoemd wordt?

Nutans worden ook wel exotische speldenkussens genoemd. Dit komt door het bijzondere uiterlijk van de exoot.

Zowel de Protea’s als de Nutans bieden we in verschillende kleuren aan in onze webshop.

De WBE groep werkt al een langere tijd samen met the Flower Company. Dit zorgt ervoor dat we meerdere foto’s met je kunnen delen van achter de schermen in Afrika.

 

 

ANDERE PRODUCTEN

Een andere bijzondere exoot is de roze ananas. Deze importeren we uit Ivoorkust.

Deze roze exoten worden veel gebruikt tijdens de Franse Moederdag. We bieden de ananas in verschillende maten aan.

Dankzij het tropische klimaat van Ivoorkust groeien er veel verschillende bijzondere bloemen en planten.

Wanneer de producten gesneden en verwerkt zijn gaan ze zo snel mogelijk in de vrachtwagen naar het vliegveld. Zo ontvangen wij steeds  verse producten.

 

NEDERLAND

Ondanks hun exotische uitstraling halen we ook een aantal producten gewoon uit de Nederlandse kassen. Voorbeelden zijn Anthuriumblad, Monsterablad, Philodendronblad en Tillandsia.

 

De luchtplantjes, hoe Tillandsia’s ook wel genoemd worden, zijn afkomstig uit de Bromeliafamilie.

Omdat het groen geen wortels heeft, is het een ideaal product om in een boeket of arrangement te gebruiken. De verzorging is dan ook minimaal! Af en toe even vochtig maken met de plantenspuit is alles wat een tillandsia nodig heeft.