menu

Webshop login

Herfstproducten uit Italië

Datum
09/09/2020


Categorieën
Nieuws

Stormachtig weer, warme kleuren en gezelligheid, Het herfstseizoen nodigt je uit om naar binnen te verkassen, waar het gezellig, droog en warm is. Binnen versiert men het huis, kantoor of de winkel met vrolijke bloemen gecombineerd met herfstgroen.  Dit is daarom hét moment om deze seizoensproducten in huis te halen.

 

De meeste herfstproducten die wij  aanbieden komen uit Italië en Frankrijk. Tijd om onze leveranciers daar meer informatie over de producten te vragen.

Uiteraard delen we ook deze blog weer een aantal foto’s achter de schermen met je.

 

KLEUR

Het herfstseizoen staat bekend om kleur. De groene blaadjes aan de bomen veranderen naar warme oranje tinten. En niet alleen buiten zien we deze kleuren, maar ook in onze webshop. We bieden namelijk verschillende gekleurde producten, speciaal in herfstkleuren, aan dit seizoen.  De kleuren van de producten kunnen op verschillende manieren gemaakt zijn. Hier vertellen we je graag wat meer over.

 

  • Preserveren / stabiliseren;  Het preserveren van een product betekent dat het product behandelt wordt met een mix van water, glycine en kleur. Het product houdt zijn zachte, natuurlijke uitstraling maar dan in een mooie herfstkleur. Een groot voordeel van preserveren is dat de producten een lange houdbaarheid krijgen door het behandelen.

 

  • Optrekken; Bij het optrekken van een product wordt het product in een verfmengsel gezet. Via de steel wordt de kleur “opgetrokken” naar het blad. Het optrekken van kleur zien we ook veel bij bloemen terug.

 

  • Verven;  bij geverfde producten zit de verf op de buitenkant van het product. Verven zorgt ervoor dat de kleur een dikke, dekkende laag aan het product kan geven. Wanneer je op zoek bent naar een knallende kleur is dit een perfecte oplossing.

 

Het preserveren van producten gebeurt bij onze leveranciers in Italië. Het product groeit in het wild aan bomen en struiken. Dit wordt geknipt, gebundeld en naar een lokale verfboer gebracht. Deze zorgt ervoor dat de takken kleur krijgen.

BESPRODUCTEN

Daarnaast bieden we vanaf nu steeds meer besproducten aan.  Grote, kleine, gekleurde en groene bessen verschijnen tussen het blad van het snijgroen.

Een bekend voorbeeld van een product wat deze periode bes krijgt is Populus.  Populus is te herkennen aan het ronde grijsachtige blad. Wanneer er bessen verschijnen tussen het blad noemen we het: Populus bes.

 

Andere leuke voorbeelden van snijgroen met bes zijn: Hedera, Staalbes en Rombifolia. Maar neem ook een kijkje in onze webshop voor meer producten.

 

De verschillende snijgroensoorten met bes groeien aan struiken en bomen. Wanneer de bessen verschijnen worden de takken van de bomen gehaald.

 

foto’s van leverancier Florijn 

 

SIERFRUIT

Naast de verschillende soorten snijgroen bieden we deze tijd ook sierfruit aan.  Je kunt bijvoorbeeld denken aan dadeltakken. De takken vol groene bessen zijn perfect om te gebruiken als decoratie.  Wanneer je de takken laat indrogen krijgen de bessen een mooie donkerpaarse kleur.  De takken groeien aan hoge bomen in Italië, Frankrijk en Spanje.

Geïnteresseerd in de verschillende herfstproducten? Neem dan contact op met je accountmanager. Hij kan je meer vertellen over de producten.