menu

Webshop login

Leer ons kennen – Luuk Groen

Door
Vera Verhoef


Datum
20/06/2022


Categorieën
Leer ons kennen

Deze levensgenieter is een bekende voor collega’s, klanten en leveranciers! 

Luuk is al 13,5 jaar de man achter de financiële afdeling van WBE. 

 

Ondanks zijn serieuze werk in de cijfers en financiën wordt er ook genoeg gelachen in de buurt van Luuk. Zijn directe humor zorgt voor een glimlach op het gezicht van zijn collega’s. Vooral wanneer hij samen met collega Philip aan het werk is. 

Benieuwd naar hoe zijn werkdag eruit zien? Lees dan snel het hele interview. 

 

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.) 

Ik ben Luuk, 51 jaar, getrouwd met Christina en heb 2 bonuskinderen. Indy van 18 en Kay van 15. Verder wordt het gezin aangevuld met 2 honden. Waarvan 1 geadopteerd via een stichting uit Spanje. De honden zijn al wat ouder en hebben het een en ander meegemaakt. Wij geven ze nog een paar goede jaren, een liefdevolle oude dag.

 

Wat zijn jouw hobby’s (naast het harde werken bij wbe)? 

Normaal gesproken ben ik toch wel 2 keer per week in de sportschool te vinden, dit veranderde toen de sportschool door Covid dicht ging. Maar we mogen weer. Blijf het geestdodend vinden en moet me er toch wel heen sleuren. Ik heb jaren getennist en op dit moment ben ik golf weer een beetje aan het oppakken. Om te beginnen met wat afslaan en weer les krijgen. De clubs stonden al zo’n 15 jaar stof te vangen in de schuur.

Verder rook ik graag een mooie sigaar met een evenzo mooi glas rum. Een hobby die ik deel met mijn zwager. 

 

Welke opleiding heb je gedaan? 

Over wat ik afgerond heb kan ik kort zijn, niks. Nee, dat is niet helemaal waar. Ik heb VWO gedaan en daarna ben ik in de accountancy gerold. NIVRA bleek echt niet mijn ding, een alternatief was SPD. Dat werkt met certificaten. Ik mis er 2. Die zou ik gaan doen toen ik naar KPMG op Sint Maarten ging, maar dat is, laat ik zeggen, er niet van gekomen. 

 

Wat deed je voor je bij WBE ging werken? 

Ben mijn arbeids carrière ooit begonnen bij Coopers & Lybrand (het huidige PWC). Daar had ik het na zo’n 7 jaar wel gezien en ben met de rugzak een klein jaar op reis gegaan. Eenmaal weer in Nederland kwam in terecht in de internetbranche waar ik werd benaderd door Cees-Jan (onze huidige financieel directeur bij WBE) die op dat moment werkte bij KPMG Sint Maarten. Cees-Jan startte daar met een partner hun eigen financieel advieskantoor op, waar ik in dienst trad. Op Sint Maarten kwam ik in contact met Peter Baak. En daar de keuze gemaakt me aan te sluiten bij WBE in Nederland. Ondertussen ben ik alweer 13,5 jaar werkzaam bij WBE.   

 

Op welke afdeling werk je bij WBE? 

De financiële afdeling

 

Bij welk Filiaal werk je? 

Op het Westland, maar mijn taken zijn ook voor de andere filialen van WBE. 

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

Ik start rond de klok van 07:00. Als eerste zet ik de muziek op. 

Vervolgens begin ik met het wegwerken van mijn binnengekomen mails en open het internetbankieren. Vanaf dat moment verschillende werkzaamheden per dag. 

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan? 

Toch wel de mensen/collega’s. Natuurlijk moet je affiniteit hebben met cijfers om dit werk leuk te vinden, maar de mensen hier zijn wel heel bepalend voor het feit dat ik elke dag (oké bijna elke dag), met een glimlach naar kantoor ga.

 

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan? 

Zou ik eigenlijk niet weten. Natuurlijk zijn er dingen die moet gebeuren die je vooruitschuift. Omdat je er bijvoorbeeld tegenaan hikt om eraan te beginnen. Maar kan niet iets bedenken dat ik echt niet leuk vind. De wekker. Die staat vroeg en dat went nooit. Maar eenmaal eruit en gedoucht is het prima.

 

Wat is jouw favoriete product? Waarom? 

Ik denk dat mijn favoriete product een product uit Europa is. Iets van Eucalyptus. Ik vind namelijk de grijzige, matte kleur erg mooi.

 

Heb je nog ambities binnen WBE? 

Voor mij zelf heb ik niet direct ambities. Ik vind mijn huidige functie heel leuk en haal daar voldoening uit. Wel wil ik natuurlijk graag bijdragen aan en onderdeel zijn van de continue ontwikkeling die WBE doormaakt.