menu

Webshop login

Leer ons kennen – Marinka Albers

Datum
12/07/2022


Categorieën
Leer ons kennen

Of je nu wilt komen werken binnen de WBE Groep, vragen hebt over je loonstrook of gewoon een gezellig praatje wilt maken, bij Marinka Albers zit je aan het goede adres. 

 

Als HR van de WBE Groep is geen dag voor haar hetzelfde. Van moeilijke gesprekken tot op en neer naar Duitsland. Wil je meer weten over Marinka, haar hobby’s of haar werkzaamheden bij WBE? Lees dan het gehele interview. 

 

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.) 

Ik woon in Honselersdijk. Ben al 23 jaar getrouwd met Willem, en we hebben twee leuke meiden, Fleur (15 jaar) & Pien (9 jaar). Ik werk bijna 7 jaar bij WBE als Manager HR. Een superleuke job!

 

Wat jouw hobby’s (naast het harde werken bij wbe) ?

In mijn vrije tijd maak ik graag verre actieve reizen met mijn gezin, ga ik graag naar theater, lees ik een boek of doe ik aan edelsmeden. 

 

Welke opleiding heb je gedaan? 

Van oorsprong ben ik Z – verpleegkundige.  Na ongeveer 10 jaar in de verpleging ben ik in de avonduren de HBO opleiding Personeel & Arbeid gaan volgen en ben ik het HR vak ingerold. 

 

Wat deed je voor je bij WBE ging werken? 

Voordat ik bij WBE kwam werken werkte ik bij De Lotto als HR manager. Maar die bloemenveiling in mijn achtertuin maakte mij erg nieuwsgierig! Daar was zoveel reuring en dat maakte dat ik een sollicitatiegesprek gevoerd heb met Jacqueline, Peter en Cees Jan. 

 

Vanaf dag 1 dat ik hier werk ben ik blij dat ik mijn nieuwsgierigheid gevolgd heb! Het hele veilingwereldje is echt leuk! Binnen de WBE groep werken enthousiaste hardwerkende mensen. Je merkt dat het een familiebedrijf is, want er wordt goed voor je gezorgd. Er heerst een fijne open sfeer waar een ieder zichzelf kan en mag zijn. 

 

Op welke afdeling werk je bij WBE?

Samen Met Marijke Schilderman en Daan van Reeuwijk geef ik binnen de WBE groep vorm aan HR. Ik kom met regelmaat op alle filialen, en dat is hartstikke leuk. Iedere locatie heeft zijn eigen sfeer en cultuur. Ik vind het belangrijk dat HR midden in de organisatie staat en makkelijk benaderbaar is voor iedereen. 

 

Bij welk Filiaal werk je?

Ik werk op alle filialen binnen de WBE Groep.

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

Ik werk 32 uur per week, en geen dag is hetzelfde. Dus om nou te zeggen hoe mijn dag er uit ziet? Vaak weet ik dat zelfs nog niet eens als ik ga beginnen. Maar dat maakt het ook dé leukste baan die je kunt hebben. Ik houd me bezig met het aannemen van collega’s, het begeleiden van zieke collega’s, zorgen dat iedereen salaris ontvangt, het kijken naar hoe bepaalde bedrijfsprocessen beter kunnen verlopen, het functioneren van collega’s en andere organisatievraagstukken. Momenteel ben ik samen met Mel ( ja, onze gepensioneerde collega!) bezig met het voorbereiden van de Ride for The Roses waar we jaarlijks met een van de grootste bedrijventeams aan meedoen. 

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan? 

Ik vind het superleuk als je mensen zó kunt helpen zodat ze weer verder kunnen.

 

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan? 

Het minst leuke van mijn vak is het om mensen te moeten wijzen op regels en afspraken. Maar ook dat hoort erbij.

 

Wat is jouw favoriete product? Waarom? 

Mijn favoriete producten zijn: Eucalyptus Cinerea van de groenbedrijven van de WBE groep, Monstera van Javadoplant en de paarse tulpen van Greenzone GmbH.

 

Heb je nog ambities binnen WBE? 

Mijn ambitie binnen de WBE groep is om ervoor te zorgen dat iedereen zich gezien voelt, met plezier naar zijn werk gaat en van daaruit een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het resultaat van de WBE groep.