menu

Webshop login

Leer ons kennen – Michael Berrevoets

Datum
22/02/2022


Categorieën
Leer ons kennen

Van het werken bij filiaal Jupiter, order picken in de box tot het werken in het Retail team, niks is collega Michael te gek. En hij heeft nog veel meer ambities voor de toekomst! 

Ook deze maand delen we een interview met een van onze collega’s met je. Dit keer die van collega Michael Berrevoets. Met zijn 23 jaar is hij een van de jongste op het kantoor van WBE Westland, maar dat houdt hem zeker niet tegen! 

Lees alles over zijn werkzaamheden bij WBE in het interview. 

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.) 

Ik ben Michael Berrevoets, 23 jaar oud en woon al heel m’n leven in Maasland.

 

Wat zijn jouw hobby’s (naast het harde werken bij WBE)?

Ik voetbal in het 1e van Mvv’27, waar ik al vanaf mijn 5e voetbal. Naast het voetballen ga ik zo af en toe nog naar de sportschool. Naast het sporten vind ik gamen met wat vrienden ook altijd leuk. Een biertje drinken in het weekend gaat er ook altijd goed in. Verder vind ik het leuk om veel te reizen en meer van de wereld te zien.  

 

Welke opleiding heb je gedaan?

Na de basisschool ben ik naar het Sint-Jozef mavo gegaan in Vlaardingen. Hier heb ik mijn VMBO diploma gehaald. Na de middelbare school heb ik een tussenjaar gehad, omdat ik niet wist welke opleiding ik na het VMBO wilde doen. Na mijn tussenjaar ben ik begonnen met de opleiding Business and Management op het MBO-Westland. Dit heb ik binnen 3 jaar afgerond. 

 

Wat deed je voor je bij WBE ging werken? 

Mijn eerste baantje was tomaten plukken in de schoolvakanties. Hierna ben ik begonnen bij de Albert Heijn in Maasland als vakkenvuller. Na een aantal jaar vakkenvullen ben ik op mijn 16e begonnen bij T’wapen van Measlant als barkeeper. Naast het werken in het weekend achter de bar werkte ik ook bij Javadoplant op de werkvloer. 

Tijdens mijn opleiding op het mbo ben ik stage gaan lopen bij WBE-Westland. Dit begon met het helpen van containers lossen op filiaal Jupiter. Daarna ben ik gaan meehelpen in de box met het verwerken van alle orders bij WBE Westland. Als laatst ben ik met mijn eindstage 8 weken langs verschillende leveranciers van WBE geweest in Costa-Rica en Guatemala. 

 

Op welke afdeling werk je bij WBE?

Sales/Retail/Werkvloer. 

 

Bij welk Filiaal werk je?

WBE-Westland.

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Om 5 uur begin ik op kantoor met het invoeren van de bestellingen voor die dag. Wanneer ik een mail/telefoontje/whatsapp krijg van een klant zorg ik ervoor dat de bestelling van de klant in het systeem komt en gepickt kan worden. Samen met mijn collega Karst ben ik verantwoordelijk voor de retailklanten. Dit houdt in dat we nieuwe klanten zoeken, het contact met bestaande klanten onderhouden en de orders regelen. Hiervoor bestel ik ook paar keer per week verschillende producten uit Spanje en Portugal. Als de nood hoog is help ik uiteraard ook in de box mee.

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan? 

Dat elke dag weer verschillend kan zijn. Ook vind ik het heel leuk dat ik de kans krijg om alles te kunnen leren, van het binnenkomen van het decoratiegroen tot het verkopen ervan.

 

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan?

De wekker die om 4 uur soms wel heel vroeg gaat na een gezellige avond op donderdag. 

 

 Wat is jouw favoriete product? Waarom? 

Umbrella fern, een exclusief product uit Australië wat heel mooi en een goede vuller is in een boeket. 

 

Heb je nog ambities binnen WBE? 

Mijn ambitie binnen WBE is nu nog volledig het verkoopteam te gaan versterken. Ook lijkt mij de inkoop van al het decoratiegroen heel interessant.