menu

Webshop login

Leer ons kennen – Karst van Gestel

Datum
27/01/2022


Categorieën
Leer ons kennen

Een van de nieuwste gezichten bij WBE is dat van Karst van Gestel. Hij liep al even mee in de box van WBE, maar is sinds september ook op kantoor te zien in ons nieuwe retail team.

In December liep zijn stage periode af en werd hij officieel collega bij WBE.

Een mooi moment om hem te interviewen over zijn nieuwe werkzaamheden, ambities en iets meer over zichzelf. Lees het eerste interview van 2022 snel verder.

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.) 

Ik ben 26 jaar en ben anderhalf jaar geleden vanuit Zoetermeer verhuist naar Honselersdijk waar ik samen met mijn vriendin woon.

 

Wat zijn jouw hobby’s (naast het harde werken bij WBE)?

Naast het (harde) werken ga ik graag – als het weer kan en mag – naar de voetbal toe (Ado Den Haag). Zelf sport ik ook nog graag en hou ik wel van een feestje of festival met vrienden. Een andere hobby van me is koken, en dan vooral grillen.

 

Welke opleiding heb je gedaan? 

Ik heb mijn Havo afgerond en ben daarna een aantal jaar gaan werken. Na wat verschillende baantjes ben ik toch weer begonnen aan de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement aan de Haagse Hogeschool, deze opleiding ga ik dit jaar afronden.

 

Wat deed je voor je bij WBE ging werken? 

Voor WBE werkte ik als slager in Zoetermeer bij Keurslagerij Reas. Dat begon als bijbaantje en eindigde in fulltime dienstverband. Daarnaast heb ik meerdere (bij) banen binnen de sales wereld gehad.

 

Op welke afdeling werk je bij WBE?

Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen als box medewerker. Dit heb ik ruim een jaar gedaan en zo veel producten leren kennen. Van september t/m december heb ik in combinatie met school stage gelopen op de verkoopafdeling. Tijdens deze stage heb ik me samen met collega Michael gericht op het leren kennen van de retailmarkt binnen de sierteeltsector. Sinds 1 januari ben ik verkoopmedewerker en gaan we ons verder richten op het aanbieden van onze (geschikte) producten aan de retailmarkt.

 

Bij welk Filiaal werk je?

Filiaal Westland

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

Mijn gemiddelde werkdag bestaat nu uit het onderhouden van contact met een aantal klanten en het invoeren van hun orders. Daarnaast ben ik samen met Michael voor de retail afdeling veel kennis aan het opdoen. Het vinden van potentiële klanten, geschikte producten en maken van offertes en aanbiedingen komt hier ook bij kijken. We proberen dan ook zoveel mogelijk afspraken te maken om ons netwerk te vergroten en hopelijk zo een hoop nieuwe klanten te kunnen gaan leveren. Mocht het beneden in de box druk zijn spring ik daar nog bij.

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan?

Tot nu toe bevalt alles me goed, ik vind de sfeer met collega’s onderling goed en belangrijk. Het klantcontact en het in orde krijgen van orders spreekt mij het meest aan.
Omdat je met veel factoren te maken hebt, is geen dag hetzelfde en verveelt deze baan dus nooit.

 

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan? 

Tot nu toe heb ik het prima naar mijn zin. Als ik iets zou moet kiezen dan zou het de vroege wekker zijn.

 

Wat is jouw favoriete product? Waarom? 

Ik vind de exotische producten wel gaaf, zoals Monstera blad, ananas etc. En de eucalyptus soorten, omdat ik daar tot nu toe het meeste mee heb gewerkt.

 

Heb je nog ambities binnen WBE? 

Mijn ambitie voor nu is om van de nieuwe retail afdeling een succes te maken en zoveel mogelijk retailklanten te kunnen leveren.