menu

Webshop login

DE LEDERVAREN WEDSTRIJD SAMEN MET MASTER FLORIST

Datum
20/01/2022


Categorieën
Nieuws

Samen met Master Florist daagden we bloemisten wereldwijd uit om aan de slag te gaan met het populaire Ledervaren. Het doel van de wedstrijd? Het klassieke snijgroen in de spotlights plaatsen en andere bloemisten inspireren met het varen.

 

DE LEDERVAREN WEDSTRIJD

Via de verschillende social Media kanalen van Master Florist en WBE werden bloemisten opgeroepen om aan de slag te gaan met het Ledervaren. Het maakte niet uit wat je maakte, als Ledervaren maar centraal stond in het ontwerp.

Met meer dan 45 inzendingen van bloemisten wereldwijd was het een lastige taak om een winnend arrangement te kiezen. Er werden 5 finalisten gekozen. Toen was het de taak aan het publiek om te stemmen op hun favoriet. De arrangementen werden geliked, gedeeld en gepromoot. De top 5 arrangementen waren van: Luigo de Vito, Mateusz Wasak, Tatyana Dichko, Rita Brun en Musho Pogoshyan. Stuk voor stuk prachtige arrangementen om te zien. Maar er kon er maar één de winnaar zijn.

 

EN OOK STUDENTEN DEDEN MEE

Niet alleen bloemisten maar ook de studenten van het Lentiz College in Honselersdijk deden mee aan de wedstrijd. 9 studenten gingen aan de slag in hun eigen versie van de ledervaren wedstrijd. Naast dat de studenten meteen na de opdracht feedback kregen op hun arrangement van bloemiste Tanja (NatuurlijkGemaakt) werd er ook een aparte prijs uitgedeeld. Leuk om zo de toekomstige bloemisten vast te inspireren met een klassiek snijgroen als Ledervaren.

WAAROM LEDERVAREN?

Maar waarom een wedstrijd met het Ledervaren? Naast dat WBE al jarenlang het Ledervaren als een van de populairste producten importeert en exporteert, is het varen een snijgroen met veel pluspunten. Het blad heeft een lange houdbaarheid, groeit gemakkelijk en kan op ontzettend veel manieren gebruikt worden. De donkergroene varens past eigenlijk in ieder bloemenarrangement.

Toch wordt het snijgroen door veel mensen als ouderwets gezien en daardoor neemt de populariteit van het blad af. Dankzij de wedstrijd werden bloemisten weer getriggerd om aan de slag te gaan met het snijgroen. Een mooi moment om het varen te (her)ontdekken!

 

DE WINNAAR!

Het winnende ontwerp was het arrangement van Musho Poghosyan van By Musho. Het arrangement was een combinatie van tropische planten en bloemen en liet goed zien hoe het klassieke varen gecombineerd kan worden in een modern arrangement.

Zijn prijs was twee grote dozen gevuld vol met verschillende soorten snijgroen met een waarde van boven de €250 euro.

De dozen snijgroen werden mede dankzij Master Florist en groothandel Verdnatura verzonden naar Musho. En op vrijdag 14 januari kregen we een filmpje binnen dat hij het groen ontvangen had. Wij zijn vooral benieuwd naar nieuwe arrangementen met het snijgroen wat hij ontvangen heeft!

Bekijk hier het filmpje van By Musho.

Alle overige inzendingen kun je op de Facebook Pagina van Master Florist zien.

Laat je inspireren!