menu

Webshop login

Leer ons kennen – Rick van Duijn

Datum
15/10/2021


Categorieën
Leer ons kennen

Als echte ui, zoals we de Rijnsburgers ook wel noemen, was het werken op de veiling er al met de paplepel in gegoten.

Collega Rick van Duijn trad niet in de voetsporen van zijn vader als lijnrijder maar ging in 2017 aan de slag als verkoper bij WBE. Geen bloemen maar snijgroen!

Toch ruilde hij de liefde voor bloemen niet helemaal in voor groen. Rick vindt het namelijk altijd leuk om een boeket te draaien, iets waar het marketingteam van WBE altijd erg blij mee is!

Benieuwd naar het hele interview met collega Rick? Lees dan snel verder.

 

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.) 

Ik ben Rick van Duijn. Ik ben 27 jaar oud en kom uit Rijnsburg, waar ik sinds twee jaar ook samenwoon met mijn vriendin Leonie.

 

Wat zijn jouw hobby’s (naast het harde werken bij wbe)?

Ik voetbal in een vriendenteam bij Rijnsburgse Boys. Ik heb jarenlang in de selectie gevoetbald maar daar ben ik mee gestopt. Daarnaast vind ik het leuk om te sporten. Bijvoorbeeld een tocht op mijn mountainbike. Verder ga ik graag uit eten of houden we thuis etentjes met vrienden. Het aansteken van de bbq is ook altijd leuk om te doen.

 

Welke opleiding heb je gedaan? 

Na de basisschool ben ik de HAVO gaan doen op het Pieter Groen College in Katwijk. Ik ben van 4 HAVO overgegaan naar het MBO op het Wellant College.

Ik wist nog niet precies wat ik wilde doen na mijn schooltijd. Alleen dat ik graag met mijn handen aan de slag ging. Mijn vader is lijnrijder en zo ben ik ook de bloemen in gegaan.

 

Wat deed je voor je bij WBE ging werken?

Ik liep voor mijn opleiding stage bij John de Koning, een Cash & Carry in Roelofarendsveen. Ze boden me, na mijn stage, een baan aan. Na een tijd was ik het op en neer rijden zat en zocht ik een baan dichter bij huis. Ik kwam terecht bij Green Connect. Toen kreeg ik een goed aanbod van WBE. Het jonge team, de kwaliteit van de producten en het grote aanbod kwekers en producten sprak me aan en zorgde ervoor dat ik de overstap maakte.

 

Op welke afdeling werk je bij WBE?

Ik doe vooral verkoop. Tegenwoordig bestel ik ook een aantal producten. Zo bestel ik bijvoorbeeld producten uit Centraal Amerika als, Ledervaren en Aralia, voor WBE Rijnsburg.

 

Bij welk Filiaal werk je?

WBE Rijnsburg.

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

Meestal gaat om 04:00 mijn wekker. Alleen op maandag en vrijdag wat eerder. Ik begin met het checken van orders in mijn mail en whatsapp. Deze zet ik in ons systeem. Vervolgens ga ik de klanten bellen en ga ik langs klanten op de klok. Op woensdag en donderdag maak ik ook tijd vrij om producten te bestellen.

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan? 

Het leukste aan mijn baan vind ik de verkoop van seizoensproducten. Deze producten zijn niet het hele jaar verkrijgbaar, daarom vind ik het leuk als ik deze weer kan aanbieden en als iemand ze dan ook koopt.

 

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan? 

Het minst leuke aan mijn baan vind ik dat je soms de klanten moet telleurstellen.

Bijvoorbeeld wanneer er producten niet meer verkrijgbaar zijn.

 

Wat is jouw favoriete product? Waarom? 

Ik vind de bloeiende producten leuk. Met als favoriet Chaenomeles en Magnolia takken.

Deze bloesemtakken zijn lekker fleurig. Ook erg leuk om zelf mee te nemen en in huis te zetten!

 

Heb je nog ambities binnen WBE? 

Ik wil nieuwe dingen blijven leren! Het zou me gaaf lijken als ik een belangrijke schakel wordt binnen het bedrijf.