menu

Webshop login

Leer ons kennen – Gerben Kuivenhoven

Datum
28/10/2021


Categorieën
Leer ons kennen

De ene dag is hij werkzaam in het Westland, de andere dag in Rijnsburg. Waar hij ook zit, één ding is zeker: zijn agenda staat aardig vol!

Als commercieel manager is hij van alle markten thuis. Of het nu gaat om het monitoren van de verkopen tot het ondersteunen van het Marketing team. Gerben Kuivenhoven is een belangrijke schakel binnen de WBE Groep.

Benieuwd hoe zijn (drukke) dagen eruit zien? Lees dat het hele interview met Gerben.

 

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.) 

Mijn naam is Gerben Kuivenhoven, 39 jaar, getrouwd, wonend in Rijnsburg met mijn vrouw Jolanda en 2 prachtige dochters Isabelle en Anne-Fleur.

 

Wat zijn jouw hobby’s (naast het harde werken bij WBE)?

Ik ga erg graag naar de sportschool en na een uurtje krachttraining trakteer ik mezelf op een half uurtje sauna. In het weekend met een paar vrienden een parcourtje pakken op de mountainbike en op zondag ga ik er graag met mijn gezin op uit.

 

Welke opleiding heb je gedaan? 

Ik heb de Havo gedaan op de Pieter Groen College in Katwijk.

 

Wat deed je voor je bij WBE ging werken?

Mijn ouders hebben me vroeger vaak gezegd: ga nou leren want anders beland je in de bloemen. Ze hadden gelijk…

Na het Pieter Groen College wist ik niet wat ik wilde gaan doen. Ik ben fulltime gaan werken bij een autobedrijf waar ik al in de weekenden werkte. Een goede vriend van me die destijds bij WBE Rijnsburg werkte zei me dat ze iemand zochten voor in de box. Zo begon ik in het jaar 2001 mijn leven bij WBE en dus in de bloemenbranche.

 

Op welke afdeling werk je bij WBE?

De commerciële afdeling.

 

Bij welk Filiaal werk je?

Ik werk voornamelijk op het hoofdkantoor in het Westland. Maar ik kom ook met regelmaat in Rijnsburg en Aalsmeer.

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Gelukkig ziet mijn werkdag er elke dag anders uit. Ik monitor de verkopen, de prijzen, de aantallen van de producten, de klanten over alle filialen, hou de markt en ontwikkelingen in de gaten en speel daarop in. Ga met de verkopers en klanten in gesprek en denk mee hoe we de samenwerking kunnen verbeteren en verkoop kunnen stimuleren. Ik ondersteun en denk mee in de Marketing van WBE. Wanneer er (commerciële) problemen of vraagstukken zijn, spring ik bij of in en probeer altijd een oplossing te vinden.

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan? 

Het leukste vind ik om langs te gaan bij klanten met de verkoper. In gesprek te gaan met de klant met het doel de samenwerking te versterken. Er zijn altijd verbeterpunten en dat zijn de uitdagingen waar ik energie van krijg.

 

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan? 

Het minst leuke vind ik het notuleren van een bespreking of vergadering, dat laat ik liever aan een ander over.

 

Wat is jouw favoriete product? Waarom? 

Mijn favoriet is Salal. Het is een perfecte vuller met een lange houdbaarheid en WBE heeft de sterke merken/leveranciers in huis wat het verkopen van het product ook nog eens leuk maakt.

 

Heb je nog ambities binnen WBE?

Na diverse functies binnen WBE is mijn ambitie nu om mijn nieuwe functie als commercieel manager zo goed mogelijk te vervullen.