menu

Webshop login

Leer ons kennen – Fred van Delft

Datum
01/12/2021


Categorieën
Leer ons kennen

 

Deze collega heeft niet alleen haast op ieder filiaal van WBE gewerkt, maar ook bijna iedere functie!

In 1989 begon de carrière van Fred bij WBE en gelukkig voor ons, is hij nooit meer weggegaan!

Lees alles over de verschillende functies van Fred, zijn gemiddelde werkdag en zijn lievelingsproduct op onze website.

 

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.) 

Ik ben Fred van Delft, ik ben getrouwd met Marion en heb 3 dochters Quinty, Romy en Tessa. Ik ben een geboren en getogen Rijnsburger en ik ben 49 jaar.

 

Wat zijn jouw hobby’s (naast het harde werken bij WBE)?

Mijn grootste hobby is al 40 jaar Rijnsburgse Boys. Ik heb bijna 30 jaar gevoetbald en ben nu 10 jaar trainer bij de RBB Girls VR1. Daarnaast kijk ik ook een hoop sport op tv waaronder uiteraard voetbal, Formule 1 en grote toernooien van diverse sporten. Ik hou van spelletjes doen met familie en vrienden (die zeggen dat ik vaak eigen spelregels maak maar ik win ook graag).

 

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb op de middelbare school ’t Visser ’t Hoofd gezeten in Leiden en Rijnsburg.

 

Wat deed je voor je bij WBE ging werken? 

WBE is mijn eerste vaste werkgever. Ik heb daarvoor wel vakantie werk gedaan. Na mijn schooltijd wist ik niet wat ik wilde doen. Toen zei mijn moeder: “Hier heb je een gevulde brooddoos en je gaat maar werk zoeken op de veiling”.
Uiteindelijk kwam ik via Bram Haasbroek bij Jaap Beets terecht en daar werk ik nu nog steeds.

 

Op welke afdeling werk je bij WBE?

Ik werk momenteel bij het inkoopteam. Maar ik heb in al die jaren eigenlijk wel alles gedaan.

Ik ben in 1989 begonnen als 17 jarige bij “ome” Jaap en Ieneke Beets in het Westland in een klein team van ongeveer 8 werknemers, daar moest ik bestellingen klaar maken – wegrijden en containers lossen.

Na 4.5 jaar zijn we een filiaal begonnen in Rijnsburg en ben ik mee “verhuist“ samen met mijn neef Bram Haasbroek. Toen kreeg ik wat andere werkzaamheden erbij zoals telefonische verkoop, Italiaanse producten bestellen en nog steeds containers lossen. We zijn inmiddels een paar keer verhuisd op de veiling en zo ben ik ook op de administratie terecht gekomen. Dat bracht me wel wat kilootjes extra’s trouwens. Toen een collega met pensioen ging ben ik gevraagd om het inkoop team te versterken in het Westland en dat doe ik nu.

 

Bij welk Filiaal werk je?

Ik ben nu 4 dagen werkzaam in het Westland en 1 dag in Rijnsburg.

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

Mijn werk begint met het opstarten van de computer en een bakkie koffie. Dan kijken wat er allemaal in de mail staat voor info van leverancier en collega’s.

Daarna gaan we kijken welke containerboten in de haven staan en/of komen om eventueel de containers af te roepen van die boot, die we dan de volgende dag kunnen lossen bij ons koelhuis op Jupiter of bij een van onze filialen. We maken dan de loslijst voor de filialen. We voeren de aantallen van de containers in het systeem en verdelen de aantallen naar de filialen.

Buiten deze taken om hebben we nog veel diverse taken te doen en dat maakt het werk gevarieerd en leuk.

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan?

De diversiteit in het werk

 

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan? 

Ik heb veel leuke taken en er zijn altijd dingen die wel eens tegenvallen maar dat hoort erbij.

Desondanks heb ik het goed naar mijn zin.

 

Wat is jouw favoriete product? Waarom?

Mijn favoriete product is een product wat goed verkoopt en is een van de mooiere producten uit Italië, namelijk de Eucalyptus Cinerea. In de goede periode is het super mooi zilvergrijs van kleur en staat heel mooi in een boeket.

Ik vind het altijd bijzonder en mooi als ons groen verwerkt wordt in een mooi stuk of boeket. Dan is decoratiegroen een verrijking van het boeket. Ik zelf vind witte bloemen met veel groen erg mooi.