menu

Webshop login

Leverancier in de spotlights – Figaro

Datum
17/05/2021


Categorieën
Samenwerken

Achter onze producten, zit een hele reis. Wij nemen jou graag mee in de verschillende stappen van het proces. Vandaar dat wij meerdere leveranciers benaderd hebben met een klein interview en de vraag of zij wat foto’s met ons wilden delen. Iedere maand zullen wij deze interviews met je delen, om jullie een kijkje te geven achter de schermen.

Deze maand zetten wij een leverancier van eigen bodem in de spotlights. We gingen op bezoek bij kwekerij Figaro, de leverancier van producten als Monstera blad, Philodendron Xanadu en verschillende Asparagus soorten.

Op een zonnige dag in april kregen we een rondleiding van eigenaar Marcel van Santen in de kas van Figaro. Waande we ons nog niet in het buitenland door het warme weer, dan zorgde de sfeer in de kas daar wel voor.  Marcel vertelde ons vol passie over zijn bedrijf, de producten en de handel.

 

 

Net als WBE begon Figaro in de bloemen. In 1986 kweekte Marcel in zijn kas Gips. Na 1995 is de kweker overgeschakeld naar het snijgroen. Hij begon met een kas vol Monstera’s, maar tegenwoordig is Figaro grootleverancier van Asparagus Umbellatus.

Wat Marcel zijn favoriete product is? Philodendron Xanadu. Dit door de mooie kleur en de stevigheid van het blad. Benieuwd naar de rest van het interview? Lees dan hieronder verder.

 

Kunt u ons meer vertellen over het bedrijf?

De moderne kas van Figaro is opgericht in 2007, dit waren toen vooral Monstera’s, Xanadu en Umbellatus.

Toen de populariteit van het Monsterablad afnam, hebben we de Asparagus soorten Cwebe en Setaceus opgeschaald.

Op dit moment zijn wij een middelgrote kweker met een breed assortiment. Ons team bestaat uit 4 medewerkers die al lang aan het bedrijf verbonden zijn. Alles wordt met de hand geoogst en gesorteerd. We werken in een vast patroon. In de ochtend oogsten en s middags bossen en sorteren wat in de schuur gebeurt, eind van de middag oogsten ze weer wat er nog te kort komt voor de leveringen van de volgende dag. Op rustige dagen onderhouden we tevens het gewas.

 

Waar staat het bedrijf voor?
Wij staan voor betrouwbaarheid, we beseffen dat de klant van mijn klant de uiteindelijke klant is. De bloemist dus, deze wil een mooi product kunnen verkopen aan de consument. Welke dan weer regelmatig terugkeert als zijn boeket mooi en lang houdbaar is.

 

Hoe lang levert Figaro al aan WBE?
Al langere tijd leveren wij als figaro al groen aan WBE Rijnsburg, nu sinds kort ook aan de vestiging in het Westland.

 

Welke producten levert Figaro aan WBE?
Wij leveren Monstera blad, Philodendron Xanadu en een aantal Asparagus soorten zoals Asparagus Cwebe en Setaceus.

 

Wat zijn volgens jou de voordelen van WBE?
Beschikbaarheid van mijn product .

Voor vrijwel alle klanten zijn de gewenste aantallen te klein om direct bij mij te bestellen en te tijdrovend om aan de klok in te kopen. WBE heeft zo’n groot assortiment waar de klanten toch al wekelijks inkopen en via WBE is het dan heel eenvoudig om slechts één fust van mijn producten te kopen. Voordeel voor beide dus!

 

Wat is jouw rol binnen het bedrijf?

Ik ben de eigenaar van het bedrijf.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik leef op koffie. Wij starten, anders dan andere, niet extreem vroeg in de ochtend. Onze werknemers beginnen rond half 8, en ik dus ook.

Vaak bekijk ik eerst de verkoop via de klok op Flora Holland. Vervolgens komen de eerste bestellingen binnen. Tijdens het binnenkomen van deze bestellingen stuur ik aan zodat we aan het eind van de dag van alle producten de gewenste aantallen / sorteringen hebben.

Vaak help ik zelf oogsten waarvan meer besteld is. Dus extra aantal lange of juist korte umbellatus.

Naast oogsten doe ik alle werkzaamheden die niet direct met oogst te maken hebben.  Dit kunnen taken zijn als reparaties, klusjes klaarzetten voor nieuwe teelt, de opkweek van jonge planten, het uitzetten van biologische bestrijding en inkopen en bestellingen doen.

 

Heb je tips / trucs voor jullie product?

Met een beetje groen kun je een bos bloemen zoveel groter en uitbundiger laten zijn door er bijvoorbeeld setaceus (asparagus) aan toe te voegen deze kan mooi en ruim vallen, door de fijne structuur blijf je de bloemen als nog goed zien.