menu

Webshop login

Leer ons kennen – Gerard Heemskerk

Datum
11/05/2021


Categorieën
Leer ons kennen

Hij was een van de eerste werknemers van WBE en zit, ook na 40 jaar in dienst, nog steeds prima op zijn plek.

Gerard Heemskerk is voor velen een bekende op de veiling en daarom een perfect persoon om te interviewen.

Lees het gehele interview in onze nieuwste blog en leer WBE nog beter kennen!

 

 

Vertel wat over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats etc.)
Ik ben Gerard Heemskerk en ik woon in het zonnige Rijnsburg.
Ik ben 59 jaar en werk daarvan al 41 jaar bij WBE. Ik Woon samen met Wieneke Heemskerk. Samen hebben wij 6 kinderen waarvan er 4 bij WBE hebben gewerkt, of nog steeds werken. De jongste twee wonen nog thuis, de rest is uitgevlogen.

Wat zijn jouw hobby’s (naast het harde werken bij WBE)?
Mijn hobby’s zijn er nog al wat, ik vind zoveel dingen leuk om te doen.
Voorbeelden van leuke dingen om te doen zijn: motorrijden, met de boot erop uit, vakantie, sporten, fietsen, mijn werk, klussen, zingen in de musical ,uitgaan naar bandjes of kroegjes etc.

Welke opleiding heb je gedaan?
Mijn opleidingen zijn kleuterschool, lagere school en de LTS. Daarna had ik geen zin meer in school.

Wat deed je voor je bij WBE ging werken?
In Rijnsburg werkte iedereen al op vroege leeftijd in de bloemen dus daar ben ik in mee gegaan. Voor ik bij WBE kwam heb ik een half jaartje op de veiling in Rijnsburg bij een exporteur gewerkt.
Daarna ben ik vervroegd in het leger gegaan (14 maanden bij de huzaren van boreel). Ik was toen nog maar 17 jaar, was een top tijd. Gelijk na mijn dienstplicht ben ik bij ome Jaap gaan solliciteren. Het was een korte sollicitatie, want ik moest gelijk aan de slag tot op heden. Maar ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad.

Op welke afdeling werk je bij WBE?
Op dit moment zit ik op de verkoop/inkoop. Daarnaast doe ik alles wat nodig is of wat op mijn pad komt. Ik loop regelmatig mee in de box, zo zie ik wat daar gaande is en heb ik een beter inzicht in de kwaliteit van de producten.

Bij welk Filiaal werk je?
Ik werk voor WBE in het Westland.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?
Een gemiddelde werkdag bij WBE voor mij is om 4.00 uur mijn bed uit.
Dan ga ik met de WBE bus twee collega’s ophalen, 1 in Rijnsburg 1 in Valkenburg. We beginnen om 5.00 uur in het Westland. Ik begin met een bak koffie, daarna begint de verkoop/inkoop via mail ,app, bellen etc. Als ik niet veel meer te doen heb loop ik naar beneden om daar wat te helpen.
Ook ga ik een paar keer per jaar naar noord Duitsland en Denemarken om de kerstgroen boeren te bezoeken.
In de laatste 3 a 4 maanden van het jaar ben ik druk met het kerstgroen en alles wat daar omheen speelt. Op dit moment, door de Corona, loopt het allemaal wat anders maar dat is even niet anders.

Wat vind je het leukste aan jouw baan?
De vrijheid en de goede sfeer onder elkaar.

Wat vind je het minst leuke aan jouw baan?
Het minst leuke aan mijn werk, heb ik niet …alles moet gebeuren dus gewoon doen.

Wat is jouw favoriete product? Waarom?
Mijn favoriete product is natuurlijk heel veel kerstgroen.

Heb je nog ambities binnen WBE?
Ambities, ja ik heb ze altijd, maar het is lastig .
Ik ben niet echt op zoek, wat komt dat komt, geen probleem. Maar misschien beter voor de jonge generatie WBE.

Wat is het grootste verschil tussen vroeger en nu? 

Er zijn een hele hoop verschillen. Vroeger werkten wij met een kleine groep. Je was toen meer op elkaar aangewezen dan nu het geval is. Ook dingen als ziekmelden en vakantiedagen is heel anders geregeld dan toen.

Ik werkte in het begin van WBE nog hoofdzakelijk in de box. Na een paar jaar, toen het allemaal wat drukker op de klok werd, ben ik meegegaan met het verkopen op de klok. Dit werk heb ik zo’n 25 jaar gedaan. In die tijd hadden we een grote gunfactor bij klanten en veel lol met de klanten. Ook dat is tegenwoordig anders. Het meeste contact gaat via de mail, app of telefoon. Het contact tussen de verkoper en klant is anders.

Gelukkig is de gunfactor er hier en daar wel nog. En ook veel van de klanten van toen zijn er nog.