menu

Webshop login

Leer ons kennen – Mafer Gallegos Maza

Datum
28/05/2021


Categorieën
Leer ons kennen

Ze zit helemaal in Centraal Amerika. Hier zorgt ze ervoor dat het contact met al onze leveranciers goed verloopt, problemen worden opgelost en ondersteund ze waar mogelijk. Girl Power!

Mafer is onze vertegenwoordigster van WBE Internationaal. Hoe haar gemiddelde werkdag eruit ziet? Dat vertelt ze in haar interview. Lees hieronder haar hele verhaal.

1. Vertel ons iets over jezelf (leeftijd, relatie, woonplaats, etc.)
Ik heb momenteel een relatie; ik woon in Guatemala-Stad (gelegen in Midden-Amerika); honden-, katten- en paardenliefhebber; ik ben 43 jaar oud.

2. Wat zijn je hobby’s (naast hard werken bij WBE)?
Ik lees graag boeken over verschillende onderwerpen, luister naar muziek, experimenteer met recepten voor koken en cocktails. Ik deel graag momenten met mensen van wie ik hou. Ik vind het ook leuk om betrokken te zijn bij zaken in mijn land, om deel uit te maken van de oplossing en een positieve verandering te zien, vooral bij zaken rondom meisjes en vrouwen die veel gender gerelateerde onrechtvaardigheden te verduren krijgen.

3. Wat heb je gestudeerd?
Internationale handel en ik heb een Master in Business Administration (MBA) gedaan met een minor in ondernemerschap, aan de Francisco Marroquin University, die mij de tools heeft gegeven om al meer dan 20 jaar in de bloemenindustrie te werken.

4. Wat deed je voordat je bij WBE ging werken?
Ik heb jarenlang gewerkt voor Corporación Tak, een bedrijf dat verschillende soorten blad produceert. Ik was de Marketing Manager, het hielp mij de wereld van landbouw en productie te leren kennen en te begrijpen, evenals de behoeften van de klanten aan de marktzijde.

5. Op welke afdeling werk je bij WBE?
Regiomanager voor WBE International, vestiging Latijns-Amerika.

6. Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Ik ontvang vanuit WBE Nederland instructies, bestellingen en eisen voor de leveranciers. Ik speel in op behoeften van WBE en los problemen op. Dit doe ik door vertegenwoordiger te zijn in de regio en door leveranciers bij te staan zodat ze de markt begrijpen.

Dankzij mijn aanwezigheid versterk ik de zakelijke relatie en ondersteun ik zaken als kwaliteit, marktbehoeften en productspecificaties. Ik kan, omdat ik dezelfde taal spreek, dezelfde cultuur deel en in dezelfde tijdzone zit, direct reageren op de leveranciers in alledaagse kwesties.

7. Wat vind je het leukst aan je werk?

Mijn werk is nooit statisch. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Ik werk graag met de natuur, mensen en verschillende culturen. Ik ben erg trots om deel uit te maken van de werkfilosofie van WBE; respect, transparantie, het besef dat elke schakel in de keten belangrijk is en moet worden verzorgd om succesvol te zijn.

8. Wat vind je het minst leuk aan je werk?

Wanneer er een crisis in de economie of een natuurramp is. De hele keten lijdt dan onder afname van de verkoop en problemen met de productie waardoor er verliezen in de bedrijven ontstaan. Ook werknemers en hun gezinnen, die van dit inkomen aan beide kanten afhankelijk zijn, worden getroffen. Dit zijn zaken waar niemand invloed op heeft.

9. Wat is je favoriete product? Waarom?

Aralia. Omdat het een sterk, glanzend, donkergroen blad is, dat vele weken lang mooi blijft. Ook hou ik van boeketten gevuld met groen dankzij de combinatie van verschillende producten erin.

10. Heb je nog ambities binnen WBE?
Ja, ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen, veranderingen en uitbreidingen; in staat zijn om te blijven leren,  aan te passen en de mogelijkheid te hebben om gezinnen die afhankelijk zijn van de banen die WBE genereert op een positieve manier te beïnvloeden.