menu

Webshop login

De wonderen van de natuur

Datum
15/08/2023


Categorieën
Nieuws

Flower parade 2023

“De wonderen van de natuur”

Afgelopen weekend was het weer zover; de Flower Parade Rijnsburg. 

De 76e editie van de parade was weer een bijzondere en kleurrijke editie met als thema: “wonderen van de natuur”. Een thema wat goed bij de parade past, want bloemen, planten en snijgroen zijn al wonderen van de natuur an sich! 

De arrangeurs van de praalwagens en personenauto’s gingen nog een stapje verder. Ze zijn erin geslaagd om het thema op een geweldige manier door te vertalen naar unieke ontwerpen voor de wagens. De Flower Parade was weer een feestje om te zien.

 

Vuur

Ook de auto van WBE zag er weer prachtig uit! Dat vonden niet alleen wij, maar ook de jury, want de auto  werd beloond met een gouden medaille. 

Het thema van de auto was vuur. Dit kwam mooi terug in de kleur van de Jeep Wrangler, geregeld door HAI Rijnsburg. 

Het snijgroen op de auto wordt door WBE zelf geleverd, en uiteraard doen we daar altijd een beetje extra ons best! Bijzondere soorten als extra groot Kentia palm, Xanadu, Calatea en Palmetto waren de echte eyecatchers op de Jeep. Maar ook populaire producten als Ledervaren, Ruscus en Grevillea waren te zien in de arrangementen. 

 

Route

Aan collega Fred was dit jaar de eer om samen met zijn vrouw te rijden. De auto was eerst vrijdag avond al te bewonderen op het terrein van Flora Holland. Deze dag is altijd de officiële opening van de Flower Parade. Ook de prijsuitreiking was deze dag. 

Zaterdag om 13:00 begon de route. Met ruim 350.000 toeschouwers langs de kant van de weg reed Fred van Rijnsburg door Katwijk naar Noordwijk. 

Waar je vrijdag al kon genieten van de prachtige wagens, is het zaterdag eigenlijk pas echt af. Want tijdens deze dag kun je ook genieten van de muziek, figuranten en de sfeer.

Zondag waren er nog een aantal auto’s en Praalwagens in Noordwijk te bewonderen. 

 

Terug in de tijd

WBE doet nu al vele jaren mee met de Flower Parade. Naast de personen auto, heeft WBE ook meegedaan met een praalwagen toen WBE 40 jaar bestond.  

Het is niet alleen belangrijk om te laten zien wat er allemaal met ons snijgroen gedaan kan worden, maar ook het samenwerken met de lokale gemeenschap is van belang.

Een mooie reden om jaarlijks weer mee te doen met de Flower Parade.